Din punct de vedere stiintific Injectia de Hidrogen  Combustibil
 ( Hydrogen Fuel Injection – HFI) este bine documentata si in fapt este cunoscut de mai multa vreme ( inca din 1974 sunt documentate lucrari ale Jet Propulsion Lab al Institutului de Tehnologie din California ) ca aditivarea cu higrogen a combustibilor fosili utilizati la motoarele cu ardere interna va creste eficienta acestora.


Aceste studii au fost validate be un numar de lucrari publicate de Societatea Inginerilor Auto ( Society of Automotive Engineers – SAE) si alti cercetatori si sprijinita de dezvoltarea si producerea de sisteme HFI inca din 1979.
Procesul HFI este eficient cu oricare din combustibilii fosili 

( motorina, benzina, gaze lichefiate ) sau cu produsele bio : 
Bio-diesel, Etanol.

Printre alte mult mai subtile efecte prezenta hidrogenului optimizeaza parametrii procesului de combustie modificand cinematica si procesele chimice care il definesc.

Efectul este o imbunatatire a eficentei adiabatice a motorului.
In termeni directi aceasta inseamna economie de combustibil, scaderea emisiilor poluante, imbunatatirea cuplului motor, cresterea puterii si reducerea costurilor de intretinere.

Obtinerea unei cantitati suficiente de Hidrogen, stocarea sa la bordul vehiculelor a fost principala problema in dezvoltarea acestei tehnologii.

Metodele cele mai uzuale sunt producerea Hidrogenului prin reformarea gazului metan si stocarea sa in recipienti sub presiune.
Vehiculele astfel adaptate pot re-incarca butelia de Hidrogen de la statii de alimentare special construite.

O alta metoda, mai simpla si mai accesibila este obtinerea Hidrogenului din...apa! Prin Electroliza apa se descompune in elementele de baza: Hidrogen si Oxigen.
Gazul astfel obtinut reprezinta un amestec stoichiometric perfect si poate fi utilizat ca aditiv al aerului aspirat de motoarele termice cu rezultate foarte bune.

Electroliza a apei se poate realiza la tensiunea si puterea furnizata de instalatia electrica a vehicului iar balanta energetica este pozitiva deoarece gazul obtinut ajuta la extragerea  unei cantitati mult mai mari de energie stocata in combustibilii clasici decat cea necesara producerii.
Randamentul si fiabilitatea echipamentelor de Electroliza sunt limita acestei tehnologii!

Aceasta este explicatia economiei de combustibil obtinute prin instalarea unui Kit de Conversie BluWave Hybrid!